Laatste voorstellingen ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt’

Nadat deze prachtige musical over het leven van de schrijfster Annie M.G. Schmidt een jaar lang volle zalen trok en meerdere Musical Awards in de wacht sleepte, wordt op zondag 13 januari toch echt de laatste voorstelling gespeeld. Voor wie nog wil genieten van een ontroerend levensverhaal, dat toch ook met humor wordt gebracht, en al die prachtige liedjes wil horen: grijp je kans!

Lees verder: http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/was-getekend-annie-mg-schmidt/

 

Kinderboekenweek 2018

Van 3 tot en met 14 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is vriendschap. En wie zijn er nu betere vriendjes dan Jip en Janneke? Speciaal voor deze feestweek is er een mooie nieuwe uitgave met Jip en Janneke-verhalen samengesteld waarin Jip en Janneke samen bladeren vegen, samen vliegeren, hun neus in de slagroom steken, de poes Siepie nat spuiten, ruzie zoeken om een springtouw en het ook weer goed maken. Want zo doen vrienden dat.

Lees meer over de kinderboekenweek, activiteiten, griffels en penselen op: https://www.kinderboekenweek.nl/activiteiten

De vakantie komt eraan!

Voor kinderen vanaf 3 jaar is Het huis van Jip en Janneke opnieuw verschenen. Een vrolijk pop-up boek waarin Jip en Janneke van alles kunnen beleven: van kippen voeren tot logeren en verstoppertje spelen op zolder.

En als ze dat zat zijn of zich beginnen te vervelen op de achterbank van de auto? Dan zijn daar die mooie verhalen over Pluk die in een torenkamer gaat wonen, of Abeltje die in warenhuis Knots werkt, of Minoes die met katten kan praten, of Otje… Verkrijgbaar op luisterboek en allemaal ingesproken door Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt.

Veel luisterplezier en alvast een fijne vakantie!

Zilveren penseel voor Fleur van der Weel

20 juni zijn op de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam de Zilveren griffels en Zilveren Penselen uitgereikt. Eén daarvan ging naar Fleur van der Weel voor haar illustraties bij Pippeloentje. En terecht. Want wat zijn die toch mooi!
https://www.cpnb.nl/nieuws/zilveren-griffels-en-penselen-uitgereikt

De mooiste versjes uit Ziezo

Inmiddels in de boekhandel: Het 2CD-luisterboek De mooiste versjes uit Ziezo voorgelezen door Flip van Duijn. Flip van Duijn selecteerde zelf zijn favoriete versjes uit ‘Ziezo’ waaronder Drie meneren in het woud, Ik ben lekker stout, De Wim Wam reus en De ridder van Vogelenzang. Veel luisterplezier!

‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt’ Grote winnaar Musical Awards Gala 2018

Het was 24 januari een feestelijke avond voor de crew van Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Tijdens het Musical Awards Gala 2018 in het AFAS Circustheater in Scheveningen werden maar liefst vier awards in ontvangst genomen. Naast de award voor Beste Musical Groot ontving Simone Kleinsma de award voor ‘Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical’ en Marjolijn Touw voor ‘Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical’. Ook het creatieve team werd beloond met een award voor ‘Beste script’ voor schrijver Dick van den Heuvel.

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt reist momenteel langs verschillende theaters in Nederland en is vanaf maart te zien in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Meer informatie: www.anniemgdemusical.nl.

Net verschenen: het prentenboek Dikkertje Dap

Wie zou er niet Artis binnen willen lopen om de giraffe een suikerklontje te voeren? Dikkertje Dap doet het gewoon. En de giraffe blijkt ontzettend aardig! Hij luistert naar alle verhalen van Dikkertje (dat hij rode regenlaarsjes heeft gekregen en al drie letters kan spellen) en daarna mag Dikkertje van die heeeeel lange nek glijden.

Vanaf 4 oktober draait de nieuwe Nederlandse speelfilm over Dikkertje Dap in de bioscoop. En vanaf dat moment is er ook een gloednieuw boek verkrijgbaar in de boekwinkel. Noëlle Smit heeft het bekende versje van Annie M.G. Schmidt voorzien van prachtige illustraties, zoals ze al eerder deed met het versje ‘M’n opa’. Voor iedereen die Artis kent is het een feest der herkenning en voor wie Artis nog niet kent een heerlijke kennismaking!

Dikkertje Dap in première

Zondag 24 september gaat de familiefilm Dikkertje Dap in première op het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg van Utrecht. De film gaat over Dikkertje Dap (Liam de Vries) en zijn beste vriend Raf; een giraf die op dezelfde dag is geboren als hijzelf. Omdat zijn opa (Martijn Fischer) verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. De film is vanaf 4 oktober te zien in de bioscoop.

Lees verder en bekijk de trailer:https://www.filmfestival.nl/publiek/nieuws/juli-2017/familiefilm-dikkertje-dap-in-premi-re-op-37e-editie-nederlands-film-festival/

Jip en Janneke vieren feest!

Vandaag, 13 september, is het precies 65 jaar geleden dat het allereerste Jip en Janneke-verhaaltje met de allereerste Jip en Janneke-illustratie werd gepubliceerd in Het Parool. Wie kent dat verhaaltje níet? Over het gat in de heg waar Jip doorheen kijkt en dan aan de andere kant een klein neusje, een klein mondje en twee blauwe oogjes ziet? Janneke! Sinds dat moment zijn de twee onafscheidelijk en hun makers Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp ook. Jip en Janneke vieren niet alleen hun 65-jarig bestaan maar ook hun 25ste verjaardag in de schappen van de Hema. Ter ere hiervan is een feestelijk kartonboekje gemaakt dat binnenkort verkrijgbaar is. Bij de Hema uiteraard…

Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Binnenkort in het theater!

Het is bijna zover! Dinsdag 19 september is de eerste voorstelling van Was getekend, Annie M.G. Schmidt te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna toert de voorstelling verder door Nederland. Deze biografische musical is gebaseerd op de bestseller Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt van Annejet van der Zijl. We zien Simone Kleinsma in de rol van Annie en William Spaaij in de rol van haar zoon Flip van Duijn. Samen blikken ze terug op een veelbewogen leven. En natuurlijk horen we daar tussendoor die prachtige nummers als Op een mooie Pinksterdag, Margootje en Vluchten kan niet meer. Komt dat zien én horen!

Lees verder of bekijk de speellijst: http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/was-getekend-annie-mg-schmidt/