De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt

Het kinderboekenmuseum bestaat 25 jaar en daarom is het tijd voor een feestje. En daar mag Annie een rol in spelen en wel met een eigen tentoonstelling. De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt werd zaterdag 8 december geopend door de wethouder van cultuur Robert Asten. Samen met directeur Aad Meinderts, Minoes, Aagje en Tos was hij de eerste om mee te kliederen met Floddertje, met Wiplala te verdwijnen in de tas van Nella Della, en te vloggen met Minoes. Ze wisten zelfs hun eigenwijsbewijs te halen. De tentoonstelling is permanent te zien en te beleven in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Voor meer informatie: www.kinderboekenmuseum.nl

De mug op de brug

Er is een nieuw vrolijk prentenboek met een versje van Annie M.G. Schmidt over een kleine mug die een grote ramp veroorzaakt in het verkeer. Met kleurrijke illustraties van Noëlle Smit die eerder van Dikkertje Dap en M’n opa succesvolle prentenboeken maakte.

Het is druk op de brug bij Breukelen, heel erg druk. En er komt steeds meer verkeer bij: auto’s, fietsers, brommers, dieren, een ijscoman met zijn ijscokar en zo gaat het maar door. Dat zou allemaal nog wel kunnen, maar dan komt er ook nog een mug bij. En dat is net iets te veel. De brug breekt in tweeën…. wat nu?

Een fijn boek voor de kinderboekenweek die van 2 t/m 13 oktober wordt gehouden en als thema ‘voertuigen’ heeft. Voor wie verder wil lezen: https://www.kinderboekenweek.nl

Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek

is verschenen in een eenmalige vintage uitgave. In dit boek kom je iedereen tegen: Otje, Abeltje, Tante Patent, Ibbeltje, Nella Della en ga zo maar door. Én je komt erachter dat alle mensen en dieren in de wereld van Annie M.G. Schmidt familie van elkaar zijn. Zo is Floddertje familie van Slordige Saartje en Wiplala van Pietertje Pluim. Wie had dat nou gedacht?

Lees verder op: https://www.singeluitgeverijen.nl/querido/boek/het-grote-annie-m-g-schmidt-voorleesboek/

Boekenweek 2019

Het thema van de 84ste boekenweek (23 – 31 maart) is ‘De moeder de vrouw’. Een thema dat net zo veelzijdig is als er moeders en vrouwen zijn. Als het om literaire moeders gaat is Annie M.G. Schmidt misschien wel de bekendste en meest tegendraadse van Nederland. Speciaal voor deze gelegenheid zijn in Moeder, loop toch niet zo mank de mooiste teksten, grappigste liedjes en gedichten geselecteerd over ondeugende moeders, dwarsliggende vrouwen en rebelse kinderen.

Pluk in Paradiso!

Zondag 19 mei gaat een gloednieuwe voorstelling – gebaseerd op het boek ‘Pluk van de Petteflet’ – van het Nederlands Philharmonisch Orkest in première in poptempel Paradiso in Amsterdam. Een vrolijke muzikale voorstelling met 15 musici in samenwerking met theater Gnaffel. Kinderboekenschrijver Mark Haayema schreef het script; Thomas Beijer maakte de muziek.

Voor meer informatie en reserveringen lees verder op: https://orkest.nl/nieuws/pluk-paradiso

Laatste voorstellingen ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt’

Nadat deze prachtige musical over het leven van de schrijfster Annie M.G. Schmidt een jaar lang volle zalen trok en meerdere Musical Awards in de wacht sleepte, wordt op zondag 13 januari toch echt de laatste voorstelling gespeeld. Voor wie nog wil genieten van een ontroerend levensverhaal, dat toch ook met humor wordt gebracht, en al die prachtige liedjes wil horen: grijp je kans!

Lees verder: http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/was-getekend-annie-mg-schmidt/

 

Kinderboekenweek 2018

Van 3 tot en met 14 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is vriendschap. En wie zijn er nu betere vriendjes dan Jip en Janneke? Speciaal voor deze feestweek is er een mooie nieuwe uitgave met Jip en Janneke-verhalen samengesteld waarin Jip en Janneke samen bladeren vegen, samen vliegeren, hun neus in de slagroom steken, de poes Siepie nat spuiten, ruzie zoeken om een springtouw en het ook weer goed maken. Want zo doen vrienden dat.

Lees meer over de kinderboekenweek, activiteiten, griffels en penselen op: https://www.kinderboekenweek.nl/activiteiten

De vakantie komt eraan!

Voor kinderen vanaf 3 jaar is Het huis van Jip en Janneke opnieuw verschenen. Een vrolijk pop-up boek waarin Jip en Janneke van alles kunnen beleven: van kippen voeren tot logeren en verstoppertje spelen op zolder.

En als ze dat zat zijn of zich beginnen te vervelen op de achterbank van de auto? Dan zijn daar die mooie verhalen over Pluk die in een torenkamer gaat wonen, of Abeltje die in warenhuis Knots werkt, of Minoes die met katten kan praten, of Otje… Verkrijgbaar op luisterboek en allemaal ingesproken door Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt.

Veel luisterplezier en alvast een fijne vakantie!

Zilveren penseel voor Fleur van der Weel

20 juni zijn op de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam de Zilveren griffels en Zilveren Penselen uitgereikt. Eén daarvan ging naar Fleur van der Weel voor haar illustraties bij Pippeloentje. En terecht. Want wat zijn die toch mooi!
https://www.cpnb.nl/nieuws/zilveren-griffels-en-penselen-uitgereikt

De mooiste versjes uit Ziezo

Inmiddels in de boekhandel: Het 2CD-luisterboek De mooiste versjes uit Ziezo voorgelezen door Flip van Duijn. Flip van Duijn selecteerde zelf zijn favoriete versjes uit ‘Ziezo’ waaronder Drie meneren in het woud, Ik ben lekker stout, De Wim Wam reus en De ridder van Vogelenzang. Veel luisterplezier!