Een heel jaar Jip en Janneke!

Beleef vanaf vandaag een hele dag of zelfs een heel jaar met Jip en Janneke. Van het opstaan tot het slapen gaan of samen door alle vier de seizoenen. Beide bundels zijn uiteraard voorzien van de prachtige illustraties van Fiep Westendorp.

Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Het mooiste van Annie M.G Schmidt

De titel zegt het al, de mooiste verhalen en gedichten van Annie M.G Schmidt samen in een boek. 

Geniet van Dikkertje Dap, Floddertje, Pippeloentje, Pluk van de Petteflet, Isaballea Caramella, Jip en Janneke en nog veel meer. 

Met gloednieuwe en klassieke illustraties van onder meer Wim Bijmoer, Martijn van der Linden, Noëlle Smit en Fiep Westendorp. 

Of je nou 8 bent of 88, er valt voor elke leeftijd eindeloos te genieten.

Vier poezen in lucifersdoosje

Met tekeningen van Peter van Hugten

MatchBoox zijn in harmonicavorm gevouwen boekjes in lucifersdoosjes met teksten van gelauwerde schrijvers en bekende personen. De boekjes worden met de hand gemaakt en verrijkt met illustraties van kunstenaars die ze speciaal voor deze boekjes maken. Net nieuw is de Annie M.G. Schmidt Collectie met vier versjes over katten en poezen met tekeningen van Peter van Hugten die stuk voor stuk ontzettend raak en grappig zijn!

Lees verder op: https://www.matchboox.com/epages/62008611.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/62008611/Products/026

Annie M.G. Schmidt Week 2021

In verband met de nog steeds heersende COVID19-maatregelen is de Annie M.G. Schmidt Week verplaatst naar woensdag 1 t/m zaterdag 11 september. Deze keer wordt Pluk in het zonnetje gezet want die heeft iets te vieren! Wat dan wel? Lees het op: https://naarschoolmetquerido.nl/annie-m-g-schmidt-week/!

De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

Een spannend sinterklaasverhaal in een nieuw jasje. Met prachtige illustraties van Noëlle Smit.

In de Golf van Biskaje komt de boot van Sinterklaas in een storm terecht en vergaat jammerlijk. Alle cadeautjes gaan verloren en al het snoepgoed ligt ook op de bodem van de zee. Gelukkig worden Sint en Piet gered door een Frans vissersbootje. Het sinterklaasfeest kan dit jaar natuurlijk niet doorgaan. Of toch wel?

Miauw je mee?

 
Eenentwintig poezen
zaten bij het vuur
te dutten en te doezen
’s nachts om twaalf uur.
En achter het fornuis
zat, helemaal per abuis,
één kleine muis.
 
 De mooiste gedichten over poezen en andere dieren in één boek.
 Miauw, miauw, miauw
 Prachtig geïllustreerd door Sylvia Weve.

Annie M.G. Schmidt Week – Miauw!

woensdag 13 tot en met zaterdag 23 mei

Dit jaar laten we tijdens de feestelijke Annie M.G. Schmidt-week graag nieuwe groepen kinderen kennismaken met het werk van Annie M.G. Schmidt door middel van lessuggesties. Daarbij staat Annie’s liefde voor poezen centraal. Siepie, Minoes en de zeepoes die woont bij Katseveer zijn van de partij. En vreemd genoeg ook ene Max Milianus Mormeldier…

Lees meer of ga naar de lessuggesties op www.anniemgschmidtweek.nl

Veel plezier allemaal!

Nieuwe editie Pluk van de Petteflet

In de Petteflet is een kamer vrij. Als Pluk dat hoort rijdt hij er in zijn rode kraanwagen snel naartoe en gaat in de torenkamer wonen, helemaal bovenin. Eindelijk heeft hij een huis. En hij krijgt er meteen heel veel vrienden bij: Zaza de kakkerlak bijvoorbeeld, en Dollie de duif, meneer Pen, de Stampertjes en Aagje. Samen met hen beleeft hij steeds weer nieuwe avonturen.

Deze nieuwe 45ste druk is uitgebreid met een aantal mooie tekeningen die Fiep Westendorp in 1982 en 1983 maakte voor het kleuterblad ‘Bobo’.

Het schaap Veronica…

…is gelukkig weer verkrijgbaar! Deze klassieke bundel bevat alle gedichten over het schaap Veronica, de dominee en de dames Groen. Met het schaap Veronica creëerde Annie M.G. Schmidt in de jaren vijftig een vrolijk alter-ego waarmee ze de draak kon steken met de benauwende Nederlandse knusheid. De gedichten, die eerst in Het Parool verschenen, waren een instant succes bij zowel jonge als volwassen lezers. In de jaren zeventig maakte Fiep Westendorp prachtige kleuren-illustraties bij de gedichten, waarin Veronica dartelt als nooit tevoren.

Binnen toch een beetje buiten spelen met Jip en Janneke!

Want met deze vier nieuwe bundels, ben je lekker buiten aan het spelen, met de dieren aan het knuffelen, vier je feest of kruip je mee door de heg en heb je vriendjes heel dichtbij. En voetballen? Dat doen ze dan weer gewoon binnen in de huiskamer…

De belevenissen van Jip en Janneke, geschreven door Annie M.G Schmidt met illustraties van Fiep Westendorp, zijn tijdloos en eigenlijk niet anders dan die van de kleuters nu. Ze zijn opnieuw gebundeld op thema en prachtig vormgegeven, inclusief gemoderniseerde tekst.