Annie M.G. Schmidt-wandeling in Amsterdam

Wandelgids en liedkenner Daan Bartels verdiepte zich in het leven en werk van Annie M.G. Schmidt. Hij ontdekte al snel dat ze heel veel van Amsterdam moet hebben gehouden. Annie woonde er aan Amsterdamse grachten en aan de rand van het Vondelpark. En vaker dan eens kwamen plekken in de stad voor in haar liedjes en versjes. Wil je samen met Daan op ontdekkingstocht in ‘het Amsterdam van Annie’? Boek dan een wandeling via wandelenmetdaan

Nieuwe uitgave

Na Abeltje heeft Philip Hopman nu ook voor De A van Abeltje prachtige nieuwe illustraties gemaakt. Ze passen perfect bij de humor van Annie M.G. Schmidt en de spannende avonturen van liftjongen Abeltje, meneer Tump, juffrouw Klaterhoen en Laura.

éénmalig terug in het DeLaMar Theater: Madam!

In 1981 stond de musical Madam maandenlang in de Nieuwe de la Mar. Nu is er een radiomusical van gemaakt waarvan de openbare generale repetitie plaatsvindt op maandag 13 maart. Met o.a. Annet Malherbe en Pierre Bokma.

https://delamar.nl/voorstellingen/radiomusical-madam

Soms gebeuren er mooie dingen

‘Een boek voor jou’ is een initiatief van Marit Törnqvist in samenwerking met Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij, VluchtelingenWerk Nederland en het Nederlands Letterenfonds. Van dit prachtige boek worden deze maand 5000 exemplaren uitgedeeld in asielzoekerscentra in het hele land.

Het doel is de kinderen die Nederland zijn binnengekomen welkom te heten met mooie verhalen uit hun nieuwe wereld, maar wel in hun eigen taal, het Arabisch. Zo maken ze kennis met het land en de cultuur waarin ze terecht zijn gekomen, in de hoop dat ze ontspanning vinden en samen met hun ouders het boek kunnen delen. Voor kinderen die andere talen spreken zijn boeken zonder of met weinig tekst beschikbaar gesteld door IBBY-Nederland en Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij.

De bundel bevat verhalen en illustraties van onder andere Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp, Toon Tellegen, Max Velthuijs, Thé Tjong-Khing, Jacques Vriens, Paul van Loon, Bette Westera, Charlotte Dematons, Philip Hopman en Marit Törnqvist. Alle auteurs en illustratoren hebben belangeloos meegewerkt aan dit boek.